dinsdag, 22. november 2005 - 15:43

Blatter: 'Volksliederen afschaffen'

Internationals hoeven zich niet meer druk te maken over hun kennis van het volkslied. Althans, als het aan Sepp Blatter ligt. De FIFA-president wil deze plichtpleging schrappen. 'Ik zie het fluiten tijdens het volkslied als een groot gebrek aan respect', zei Blatter in Schweizer Illustrierte naar aanleiding van de problemen bij de play-off Turkije-Zwitserland.

'We kunnen er ook op staan dat de twee ploegen na afloop handen schudden. We kunnen ons geen situatie veroorloven waarin de winnende ploeg in plaats van de overwinning te vieren het veld moet verlaten als een dief in de nacht.'

Volgens de FIFA-president is het schrappen van de volksliederen een van de mogelijke maatregelen om het geweld op en rond het veld een halt toe te roepen. Een ander luchtballonnetje uit de koker van Blatter is het spelen van belangrijke wedstrijden op neutraal terrein.

De FIFA heeft alle voorstellen van Blatter afgedaan als 'uitlatingen op persoonlijke titel'. Woordvoerder Andreas Herren meldde Reuters daarbij dat het onderzoek naar de ongeregeldheden rond het duel Turkije-Zwitserland waarschijnlijk niet voor 9 december is afgerond. Het horen van alle getuigen kost meer dan tijd dan gepland.
Categorie:
Tag(s):