vrijdag, 13. mei 2005 - 11:50

Blatter wil Smartball op WK

Tijdens het WK voetbal in Duitsland volgend jaar zomer zal er een nieuw snufje worden ingevoerd. De zogenaamde Smartball doet dan zijn intrede op het hoogste internationale podium.
<BR>
<BR>De door sportfabrikant Adidas ontwikkelde bal moet voor eens en altijd een einde maken aan de discussie, of een bal de doellijn heeft gepasseerd of niet. Volgens de hoogste baas bij de FIFA, Sepp Blatter is de technologie dan operationeel.

De UEFA wil de nieuwe bal gaan testen tijdens het WK voor spelers tot 17 jaar. In de bal zit een chip die de scheidsrechter een signaal geeft als de bal de doellijn ook daadwerkelijk is gepasseerd.

De commotie rond het wel of niet tellen van een doelpunt laaide vorige week op tijdens de halve finale wedstrijd in de Champions League tussen Chelsea en Liverpool. Luis Garcia scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Aan de goal kleefden na afloop de nodige vraagtekens. Was hij nu wel of niet over de lijn? De dienstdoende grensrechter vond van wel en het doelpunt werd geteld.

Uit de camerabeelden na afloop van de wedstrijd kon echter niet worden opgemaakt of de bal ook daadwerkelijk de lijn had gepasseerd. De invoering van de Smartball moet aan alle twijfel een einde maken.
Categorie:
Tag(s):