zondag, 12. juni 2005 - 19:43

'Blauwe belegering' bij BKZ

Den Haag

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft gezegd bereid te zijn weer te onderhandelen over een nieuwe CAO voor politieambtenaren. Dat zei de minister maandagochtend tegen demonstrerende agenten op de stoep van het ministerie. De politieambtenaren voeren sinds zondagavond 23:00 uur actie voor een nieuwe CAO. De 'Blauwe belegering' gaat vooral gepaard met veel lawaai.

Een eerste gesprek tussen de minister en een delegatie van de agenten heeft nog niets opgeleverd. Nadat Remkes de boze agenten op de stoep van het ministerie van Binnenlandse Zaken had toegesproken, nodigde hij 5 agenten uit voor een gesprek. Volgens een zegsman van de agenten, was het gesprek ‘diepbedroevend’.

Sinds zondagavond 23:00 uur zijn de agenten bezig met de “Blauwe Belegering’, een 24-uurs staking bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De acties van de politiebonden richten zich tegen de voorstellen van Remkes die volgen uit het Sociaal Akkoord tussen werkgevers, vakbonden en kabinet. Remkes vindt dat hij met zijn voorstellen het Sociaal Akkoord volgt, en tegelijkertijd zo veel mogelijk doet voor 'zijn' politiemensen.

Donderdag houden de politiebonden een grote demonstratie in Den Haag. Ze verwachten dan dat enkele duizenden agenten naar de Hofstad zullen komen. Als de acties geen effect hebben op het standpunt van Remkes, dan volgen deze zomer keiharde acties.


©BON / Foto Ronald Fleurbaaij/FBF.nl
Provincie:
Tag(s):