zaterdag, 20. augustus 2005 - 17:40

Blote billenloop

Zandvoort

Voor een vijfde maal werd ook dit jaar de inmiddels traditionele billenloop gehouden op het naaktstrand van Zandvoort. In het openbaar naakt gezien worden blijkt een heuse rage te worden. Inmiddels telt Nederland ruim 1,9 miljoen Nederlanders die het liefst naakt recreëren, zo blijkt uit gegevens van Naturisten Federatie Nederland, de NFN.

De meeste mensen die naakt recreëren (62%) doen dit omdat zij zich vrijer voelen. Dit geldt meer voor mannen dan voor vrouwen. Vrouwen die uit de kleren gaan doen dit om streeploos bruin te willen worden. Bijna de helft recreëert gemiddeld 6 maal per jaar en naturisten komen voor in elke welstandsklasse.

Zaterdag rond 14.00 uur werden de ongeveer 40 blote billenlopers onder toeziend oog van rapper Def Rhymz, die het startschot gaf, toegejuicht. Langs het parcours hadden zich inmiddels heel wat nieuwsgierigen verzameld. Maar ook voor de niet nieuwsgierige deelnemers had de organisatie wat in petto. Aan het einde van de billenloop kreeg ieder een kennismakingspakket van het erotische blad Lust mee naar huis.
Provincie:
Tag(s):