zondag, 23. oktober 2005 - 22:09

Blunder Grandel kost Utrecht opnieuw punten

De punten voor FC Utrecht leken binnen, totdat opnieuw doelman Franck Grandel in de fout ging. In het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen grabbelde de Franse keeper ver in blessuretijd richting een voorzet van de linkerkant van Danijel Pranjic.

Grandel leek de bal simpel te onderscheppen, maar loste toch. De net ingevallen Niklas Tarvajärvi was er als de kippen bij om met zijn rechterhak de bal naar voren vallend binnen te tikken: 1-1. Daardoor pakten de Friezen alsnog een punt in een duel waarin het op alle fronten tekort leek te komen.

Van een veldoverwicht was er vooral na rust sprake, maar echt grote kansen kon de equipe van trainer Gertjan Verbeek niet creëren. Topscorer Klaas Jan Huntelaar zat vast bij Davide di Tommaso en de tweede spits Lasse Nilsson liet zich helemaal niet zien. Een doelpunt zou via een gelukje moeten vallen.

Het duurde uiteindelijk liefst 92 minuten en 22 seconden voordat het doelpunt ook daadwerkelijk viel. Tarvajärvi scoorde onlangs ook als invaller net voor tijd in het thuisduel tegen PSV.

Utrecht scoorde ook erg gelukkig. In de 43e minuut haalde Dave van den Bergh vanaf 17 meter direct uit. Zijn inzet werd van richting veranderd door de arm van Michel Breuer waardoor keeper Boy Waterman kansloos was. De overige minuten van het duel liepen verre van spectaculair. De 1-1 was een terechte uitslag, met dank aan Grandel.
Categorie:
Tag(s):