woensdag, 20. april 2005 - 10:17

BMW 3-Serie Touring

Dit is de nieuwe BMW 3-serie Touring. Het ontwerp is een logisch vervolg op dat van de 3-serie sedan. Zaken als een glazen panoramadak, uitgebreid DSC-systeem en krachtige motoren zijn voor de nieuwe 3-serie Touring weggelegd.
<BR>
<BR>Alle typische nieuwe BMW-lijnen zijn weer ingezet. De nieuwe 3-serie Touring ziet eruit als een echte BMW en is herkenbaar als een 3-serie. Tot aan de B-stijl ziet de auto er gelijk uit als de sedan. De rest is natuurlijk geheel nieuw en toont verwantschappen met de 5-serie Touring maar ook met de achterkant van de 3-serie sedan.

Motoren

Net als de sedan profiteert ook de Touring van de moderne BMW-technieken en typische BMW-kenmerken. De gewichtsverdeling is nagenoeg 50:50 wat resulteert in een prima wegligging. De motor is in de lengterichting geplaatst en de achterwielen worden aangedreven. Standaard is een zesversnellingsbak gemonteerd. Net als de 3-serie sedan zal ook de Touring leverbaar worden als 318i (129 pk), 320i (150 pk), 325i (218 pk), 330i (258 pk) en 320d (163 pk).

Glazen panoramadak
Als optie levert BMW de 3-serie Touring met een glazen panoramadak. Dit dak kan met een druk op de knop worden opengeschoven of gekanteld. De windspoiler wordt ingesteld afhankelijk van de snelheid. Het actieve besturingssysteem (Active Front Steering) is ook leverbaar op de Touring. AFS regelt het stuureffect afhankelijk van de gereden snelheid. Een uitgebreid DSC-systeem is op de zescilindermodellen voorzien van diverse extra’s. Remvoorbereiding zorgt voor een kortere remweg, het droogremmen maakt de remmen zo af en toe droog en de wegrijassistentie zorgt voor moeiteloos wegrijden op hellingen. Verder omvat het systeem fading-compensatie dat zorgt voor een goede remwerking bij hete remmen. Tot slot zorgt Soft-Stop ervoor dat de auto ook bij zacht remmen vrijwel schokvrij tot stilstand komt.

Ruimte
De 3-serie Touring blinkt niet uit in z’n ruimte maar kan toch 460 liter bagage kwijt. De kofferruimte is toegankelijk via de achterklep of via een separaat te openen achterruit. Het bagageruimtepakket zorgt voor een ingedeelde kofferruimte met wat extra vakjes. Wie behoefte heeft aan meer ruimte kan de achterbank in ongelijke delen neerklappen.

Najaar 2005
Dit najaar zal de nieuwe 3-serie Touring bij de dealers staan. De auto beleeft zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt (september 2005). Prijzen en uitvoeringen zijn nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):