dinsdag, 20. december 2005 - 19:16

BMW contracteert Robert Kubica als derde coureur

BMW heeft de Pool Robert Kubica gecontracteerd als derde coureur voor 2006. De 21-jarige coureur zal fungeren als testcoureur, invallen als één van de twee vaste coureurs niet kan rijden, en hij zal op de vrijdagen van de Grand Prix weekenden testen.

Kubica liet dit jaar zien wat hij in huis heeft door de titel van de Renault World Series op zijn naam te schrijven waarna hij zijn Formule 1-debuut mocht maken voor Renault, waarbij hij gesteund wordt door het Renault Driver Development. Op 1 december wist hij dan ook een goede indruk achter te laten door een goede tiende tijd neer te zetten in de Renault tijdens de testsessie op het circuit van Barcelona.

Voor 2006 is Kubica dus onder de pannen, waarbij er de optie is om het contract te kunnen verlengen. Kubica is uiteraard blij met zijn nieuwe contract om zo als full-time Formule 1-coureur aan de slag te kunnen: "Dit is een fantastische mogelijkheid voor mij waarbij ik zal laten zien dat ik dit verdien. Voor een jonge coureur zoals ik is de derde wagen op de vrijdag van een Grand Prix weekend een geschenkt uit de hemel. Vroeger kregen testcoureurs alleen de kans op de testcircuits, ik zal nu alle circuits leren kennen doordat ik op de vrijdag mag rijden. Ik wil bij deze mogelijkheid ook gebruik maken om iedereen te bedanken die mij de afgelopen jaren hebben geholpen om hier te komen. Zonder deze mensen was ik nooit in de Formule 1 terecht gekomen."

BMW motorsport directeur Mario Theissen is enthousiast over de keuze: "We volgen Robert al een tijdje en zijn onder de indruk van zijn vorderingen. Zeker omdat hij niet de financiële steun geniet, zoals veel andere coureurs. We geloven in hem als toekomstig Grand Prix-coureur en daarom is het goed dat hij bij ons ervaring kan opdoen en ons kan helpen met het ontwikkelen van de auto."
Categorie:
Tag(s):