vrijdag, 8. april 2005 - 14:36

BMW ontevreden met Williams

Bij Williams is er momenteel sprake van een crisis. BMW is niet tevreden met het werk van Williams. "Wij wilden vanaf de eerste race vooraan meerijden en we hebben nu voor de derde achteréénvolgende keer een wagen die niet vooraan mee kan", zegt Mario Theissen.

Nadat Williams afgelopen jaar in het constructeurskampioenschap slechts vierde werd is men verder dan ooit van het doel verwijderd om de wereldtitel binnen te halen.

Daarbij telt de Duitse krachtbron volgens de kenners als sterkste motor in de Formule 1. Williams lukt het daarentegen niet om een goed chassis te bouwen.

Afgelopen jaar flopte Williams met de 'Walrus-neus' en dit jaar lijkt de FW28 op aerodynamisch gebied tekort te komen.

Momenteel is er nog geen beslissing gevallen over de samenwerking. BMW wil de balans aan het einde van het seizoen opmaken.

"Als we met de performance niet tevreden zijn dan moeten we bekijken waaraan dit gelegen heeft. Daarvan zullen dan ook de consequenties afhangen", zegt Theissen.

Ondertussen onderhandelt BMW reeds sinds de start van het seizoen met Red Bull Racing en Sauber over de levering van klantenmotoren.

Mogelijk komt de fabrikant aan het einde van het seizoen tot het besluit dat een intensievere samenwerking met één van beide teams succesvoller is dan een voortzetting met Williams.
Categorie:
Tag(s):