woensdag, 23. november 2005 - 8:58

BMW Z4 Coupé pas in zomer 2006

Het was te verwachten, maar BMW heeft nu definitief bekend gemaakt de Z4 Coupé in productie te nemen. De auto stond als conceptcar op de IAA in Frankfurt en zal in de zomer van 2006 leverbaar zijn als Z4 Coupé en Z4 M Coupé.

De reacties tijdens de IAA waren overweldigend. Aangezien de auto er productierijp uit zag en een dergelijke coupé nog ontbrak in het gamma van BMW is het niet vreemd dat de auto in productie gaat. De productierijpe versie zal in juni 2006 al op de markt verschijnen. Net als de conceptcar zal BMW de Z4 Coupé leveren met een 265 pk sterke zescilinder lijnmotor. Dankzij het gebruik van magnesium componenten is het gewicht laag gehouden.

In navolging op de Z4 Roadster gaat BMW de Z4 Coupé ook in een supersnelle M-uitvoering leveren. De auto is voorzien van een M chassis en M carrosserie. Onder de motorkap ligt de 343 pk sterke zescilinder uit de M3. De Z4 M Coupé zal tegelijk met de ´gewone´ Z4 Coupé in de showrooms staan.

Definitieve specificaties, prijzen en uitvoeringen zijn nog niet bekend. In het voorjaar van 2006 zal BMW meer bekend maken over de auto. Tijdens de Autosalon van Genève zal de Z4 Coupé zijn werelddebuut beleven.
Categorie:
Tag(s):