vrijdag, 14. oktober 2005 - 9:37

Bob of Bon actie naar Eemland

Baarn

In de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes en Soest gaat de politie de komende drie maanden (half oktober 2005 tot eind december 2005) iedere week alcoholcontroles houden op diverse locaties in de verschillende gemeenten. Deze intensieve handhavingsperiode krijgt vorm in de campagne “Bob…of Bon? in Eemland noord� en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, 3VO, het politiedistrict Eemland noord en het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht. De eerste controle vindt komend weekend plaats.

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Toch speelt alcohol nog bij 22% van alle ongevallen een belangrijke rol. In de afgelopen drie jaar waren tenminste 50 letselslachtoffers als gevolg van het rijden onder invloed te betreuren in alle gemeenten in Eemland noord samen. Eén persoon verongelukte dodelijk.
Door het houden van veel alcoholcontroles verwachten de organiserende partijen dat weggebruikers de kans op een controle (en de eventuele negatieve gevolgen) hoger gaan achten, daarom geen risico meer nemen en dus fris achter het stuur gaan zitten.

Foto Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):