zondag, 20. maart 2005 - 16:09

Boete voor 250 dode vissen

Bij een controle op de naleving van de visserijwetgeving heeft de politie zaterdag in de Tramhaven in Lemmer twee sportvissers bekeurd omdat ze teveel dode vissen bij zich hadden. De ene visser had 90 en de andere visser maar liefst 160 dode vissen bij zich terwijl er een van maximum 30 geldt.

De politie hield in samenwerking met controleurs van de hengelsportvereniging op meerdere plaatsen in de zuidwesthoek een uitgebreide controle op de naleving van de visserijwetgeving. In het bijzonder werd gecontroleerd op het zogenaamde rallyvissen. Bij 23 gecontroleerde vissers werden 8 overtredingen geconstateerd.

Tevens zijn tegen twee vissers in It Soal in Workum en één visser in het water langs de Kanadeesstrjitte in Akkrum proces-verbaal opgemaakt ter zake de Gezond- en Welzijnswet voor Dieren; ze hadden levende vissen in hun tas. In Lemmer werd een sportvisser bekeurd omdat hij geen vergunning had. In de Stadsgracht in Bolsward ten slotte werden twee vissers bekeurd omdat ze geen sportvisakte konden tonen. ©BON
Provincie:
Tag(s):