zaterdag, 24. december 2005 - 11:12

Boeteregen voor rijden onder invloed

Het regent weer boetes voor het rijden onder invloed. We noemen er een viertal. Een 34-jarige automobilist uit Ter-neuzen werd zaterdag op de Burgemeester Geillstraat in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een proces-verbaal kreeg uitgereikt.

Een 25-jarige bromfietser uit Vlissingen werd vrijdag op zater-dagnacht in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser trok op de Arbeidsstraat de aandacht van surveillerende agenten omdat zijn voorlicht het niet deed. Toen hij een stopteken kreeg en hierop werd aangesproken bleek dat hij zijn bromfietscertificaat niet bij zich had en hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Ook was hij onvast ter been en rook zijn adem naar alcohol. Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij 3,5 maal de toe-gestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd na opmaken van proces-verbaal met een rijverbod van 9 uur weer in vrijheid gesteld.

Tevens kreeg hij nog twee boetes voor het rijden zonder verlichting en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Bij een alcoholcontrole op de Tivoliweg in Hulst werd zaterdag een 33-jarige automobiliste uit die plaats betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Zij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.

En we sluiten af met een 52-jarige automobilist uit Bergen op Zoom. Hij werd in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Rond 03.15 uur zagen surveillerende agenten de automobilist met hoge snelheid rijden over de Oud Vossemeersedijk in Tholen.

Ter hoogte van de Thoolse brug kreeg de snelle automobilist een stopteken en werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken en ging hij vrijwillig mee naar het politiebureau. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.
Provincie:
Tag(s):