maandag, 7. november 2005 - 21:44

'Bom onder vast netwerk'

Amstelveen

Begin volgend jaar lijkt het gratis internet bellen via: VOIP, ofwel ‘Voice Over IP’ de traditionele vaste telefonie voorgoed over te nemen. Met deze nieuwe ontwikkeling zal over tien jaar het vaste netwerk wat nu hoofdzakelijk in handen is van KPN voorgoed zijn verdwenen. Nu al word er wereldwijd door miljoenen mensen gebruik gemaakt van het programma Skype.

Skype is een programma dat je gratis kan downloaden waarna je met iedereen die het programma ook heeft, gratis kan bellen waar dan ook ter wereld. Zelfs een korte vergadering is via Skype redelijk goed te doen. Steeds vaker maken bedrijven ook gebruik van deze dienst waarvan het aantal gebruikers nog steeds sterk groeit. Miljoenen mensen maken dagelijks al gebruik van deze 'internet-telefoon'.

Op dit moment komen er steeds meer nieuwe aanbieders op de markt die een graantje willen meepikken. KPN moet ook met zijn tijd mee en zei in het actualiteiten programma Twee Vandaag druk bezig te zijn om aan het einde van dit jaar met speciale belpakketten te zullen komen voor het gratis bellen via internet met je eigen telefoon. Een handig kastje zal het huidige modem overnemen. Hierop zal ook de gewone huistelefoon kunnen worden ingeprikt, waardoor je met nummerbehoud lekker uren lang voordelig kan kletsen.
Categorie:
Tag(s):