maandag, 8. augustus 2005 - 12:05

Bommelding Monaco aan de Maas

Rotterdam

Zondag heeft de politie Rotterdam-Rijnmond twee mannen en een vrouw aangehouden na een dreiging met een bomaanslag tijdens het autosportevenement Monaco aan de Maas. De verdachten, van 18, 21 en 26 jaar oud, deden hun dreigement in een e-mail. Voorafgaand aan het racespektakel in het centrum van de Maasstad heeft de politie op verschillende plaatsen naar bommen gezocht, maar er werd niets aangetroffen.

Begin juni werden ook al twee Rotterdammers gearresteerd nadat ze hadden gedreigd de Red Bull Air Race te verstoren. Ze zouden van plan zijn geweest onder de Erasmusbrug een rookgordijn te leggen waardoor de vliegtuigen tegen de brug zouden vliegen.

Waar het evenement veel meer bezoekers heeft getrokken dan vooraf verwacht, was het voor de organisatie financieel gezien een grote strop. Door het ontbreken van een hoofdsponsor heeft Rotterdam Racing enkele tonnen verlies geleden. De organisatie hoopte vooraf zo’n 300.000 bezoekers naar de Maasstad te trekken. Dit werden er maarliefst 500.000.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):