zondag, 28. augustus 2005 - 13:31

Bommelding tijdens de visserijdagen

Harlingen

Zaterdagavond rond 18.30 uur, tijdens de visserijdagen in Harlingen, is het lokale tv-station GPTV door een bommelder benaderd. De nog onbekende man meldde dat er drie bommen in het Harlinger centrum zouden afgaan en nadere instructies voor de politie zouden nog volgen. Het lokale tv-station nam direct contact op met de politie. Bij de politie kwam intussen dezelfde melding binnen.

Omstreeks 21.15 uur nam de melder opnieuw contact op met de politie. Hij wenste opnieuw niet zijn naam of de organisatie die hij vertegenwoordigde te noemen. Wel meldde hij drie locaties waar de bommen zouden zijn verstopt. De eerste zou om 23.00 uur afgaan.

Ondanks de twijfel bij de politie naar de juistheid van de melding, gezien de vorm en inhoud, heeft zij toch de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. De genoemde locaties werden door het inmiddels gealarmeerde team bomverkenners onderzocht. Er werden geen verdachte voorwerpen aangetroffen en er is geen bom afgegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de melder. ©BON
Provincie:
Tag(s):