zondag, 13. november 2005 - 17:24

'Bomschoen' was van goochelaar

Nijmegen

De ‘bomschoen’ die zaterdagmiddag de politie en leden van het Explosieven Opruimings Commando EOC in Nijmegen enige tijd hebben beziggehouden, blijkt van een goochelaar te zijn. De man meldde zich zaterdagavond bij de politie.

De schoen behoorde volgens de man tot een goochelact en bevatte een flitser, wat tape en draden. Na zijn optreden bracht de man zijn spullen naar zijn auto. Hij moest daarvoor een aantal keren op en neer lopen. Toen hij zijn tas even onbeheerd achter liet, werd deze gestolen.

Toen de 'verdachte schoen' zaterdagmiddag op de Ridderstraat werd aangetroffen, was dit voor de politie aanleiding om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en de EOC in te schakelen.

Om 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er een verdacht pakketje op straat lag, in de buurt van de Eiermarktgarage. Een bomexpert van de politie Gelderland-Zuid vertrouwde het niet helemaal en informeerde het EOC. In afwachting van deze deskundigen werd de Ridderstraat deels afgezet. Automobilisten die met hun auto de parkeergarage wilden verlaten, konden via een nooduitgang aan de Grotestraat de garage en het centrum uitrijden. Uit voorzorg was ook de brandweer en ambulancedienst aanwezig.

Door de berichtgeving in de media kwam de goochelaar tot de conclusie dat het ging om zijn gestolen schoen. Hierop nam de man contact op met de politie en bood zijn excuses aan, voor de onrust die na de vondst van de schoen was ontstaan.
Provincie:
Tag(s):