woensdag, 6. juli 2005 - 13:58

Bomvol dierenasiel heeft dringend geld nodig

Zwolle

Nog voordat de grote vakantiedrukte moet beginnen klaagt het Zwolse dierenasiel steen en been. De hokken zijn tot de nok toe gevuld en er is dringend behoefte aan uitbreiding. Maar het geld ontbreekt om die uitbreidingsplannen te realiseren. Met angst en beven wordt de naderende zomervakantie tegemoet gezien want waar moeten al die dieren worden gehuisvest?

Een verklaring voor het geweldige aanbod van dieren heeft het Zwolse dierenasiel niet echt. Wellicht dat mensen toch te snel een huisdier nemen en er niet voldoende bij stilstaan dat het diertje ook tijdens de vakantieperiode verzorgd moet worden. Vooral de laatste jaren is er een stijging van het aantal opvangdieren te zien. Katten vormen de grootste groep. Uitbreiding is noodzakelijk maar behoudens de Dierenbescherming en de Bank Nederlandse Gemeenten, die borg staan voor de gewenste investering van drie ton, is er meer geld nodig. Zoals geld voor rente en afschrijving.

Omdat er sprake is van meer opvang van meer dieren zal het Zwolse dierenasiel een beroep moeten doen op extra fondsen. De nood is op dit moment al zo hoog dat het asiel met een wachtlijst werkt. De huidige capaciteit is bezet terwijl er dagelijks veel aanmeldingen van nieuwe dieren zijn. Zonder de hulp van veel vrijwilligers kan het asiel niet eens meer draaien. Ook uit oogpunt van kattenziekten is het de hoogste tijd dat de huidige capaciteit op zeer korte termijn wordt vergroot. Een bouwaanvraag voor die uitbreiding is reeds ingediend.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):