donderdag, 28. juli 2005 - 17:47

Boney M, The Gibson Brothers en Forrest op 2e Woudpop

Gasselte

Hoewel het waarlijk noodweer was kwamen er vorig jaar toch nog veel mensen naar de eerste editie van het Woudpopfestival in Gasselte. En de reacties waren alom lovend. Voor organisator Ger Vinke van ’t Nije Hemelriek aanleiding om het terrein aan de N34 nabij de afslag Gasselte dit jaar wederom drie dagen lang in te richten als festivalterrein. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus is het tijd voor de tweede editie van Woudpop.

‘In deze regio is duidelijk behoefte aan een festival als Woudpop’, constateert Vinke. De ambitie van de organisatie is duidelijk: ‘Wij willen een festival bieden voor een zo breed mogelijk publiek en zo doorgroeien tot hét openlucht muziekfeest van Drenthe.’

Woudpop 2005 begint op vrijdag 12 augustus met Simone FM Best Classics Live. Deze eerste festivaldag is bedoeld voor mensen die graag eens een avondje feestvieren tijdens een ‘classic night’. Vinke rekent op een publiek dat grotendeels 25 jaar of ouder is.
Optredende artiesten zijn Boney M, The Gibson Brothers en Forrest. Een ondersteunende live-band verzorgt het raamprogramma en omdat het oog ook wat wil, zijn er optredens van gogo-danseressen.

Een dag later is het de beurt aan de vertolkers van het Nederlandstalige lied. Deze avond staan er optredens op het programma van Silvia, Jobson, Jan & Zwaan, de Havenzangers, Koos Darwinkel, Henk Wijngaard, Frank & Mirella, Bouke, Arne Jansen, Erik Rossing en Wolter Kroes. Dat wordt gegarandeerd meezingen geblazen. Deze Hollandse Avond begint om 20.00 uur en is rond 1.30 uur afgelopen. De presentatie is in handen van JK Entertainment.

Maar liefst elf uur duurt het programma van de afsluitende zondag. Op die dag komen de liefhebbers van volksmuziek volop aan hun trekken. Daarnaast beklimmen diverse artiesten uit de regio het podium.
Tijdens dit omvangrijke programma wordt er opgetreden door zeer vele artiesten. De Palemiger Spatzen, Die Flegl en de Limburger Buben is slechts een kleine greep uit de vertolkers van volksmuziek. Regionaal talent dat deze dag optreedt is onder meer Frans & Monika, Jan Johannes, Mooi Wark, Too Funny, Jan Warringa, René Becker, Wil Stevens en Ria & Willemien. Als afsluiter staan Lucas & Gea geprogrammeerd.
Het feest vol volksmuziek en regionaal talent begint om 13.00 uur en gaat door tot middernacht. Via internet kunnen kaarten worden besteld op de websites www.radiorobot.nl en www.woudpop.nl. © BON
Provincie:
Tag(s):