zondag, 3. juli 2005 - 21:54

Boonen wint "met de vingers in de neus"

Tom Boonen heeft de tweede rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Belg versloeg in de massasprint de Noor Hushovd en de Australiër McEwen.
<BR>
<BR>Na 14 kilometer was de eerste ontsnappingspoging van deze Tour een feit. Een groep van 14 renners, waaronder Joost Posthuma, gaan op avontuur. Het 4-tal Laszlo Bodrogi, Thomas Voeckler, Sylvain Calzati en David Cañada ontsnapte uit deze groep, en bepaalde vanaf dan het gezicht van de koers.

Bodrogi was met een achterstand van 59 seconden het meest bedreigend voor de leider in het klassement David Zabriskie. Met de nodige bonificatie seconden onderweg en een voorsprong van ruim 4 minuten reed hij zelfs virtueel in het geel. Onder leiding van de CSC-formatie van de gele-truidrager en de “sprintersploegen� werd de voorsprong gecontroleerd terug gebracht.

Vlak voordat de kopgroep zou worden ingelopen, slaagde Voeckler er nog wel in om de eerste bergpunten in deze Tour de France te veroveren. Tot grote tevredenheid van de Fransen, want die zien hem graag als opvolger van Richard Virenque.

Zes kilometer voor het einde kwam er een eind aan de vluchtpoging, en werden de sprinters in stelling gebracht. Robbie McEwen kwam te vroeg op kop en omdat de sprint ook licht bergop ging, kon de machtsprinter Boonen uiteindelijk eenvoudig winnen. Ook Hushovd kwam nog sterk op zetten, maar passeerde “slechts� McEwen. Boonen kreeg de bloemen en zal tevens morgen in de groene trui mogen starten.

Rituitslag:
1.Tom Boonen (Quick-Step)
2.Thor Hushovd (Crédit Agricole)
3. Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
4. Stuart O’Grady (Cofidis)
5. Luciano Pagliarini (Liquigas)
6. Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo)
7. Peter Wrolich (Gerolsteiner)
8. Jerome Pineau (Bouygues Telecom)
9. Baden Cooke (Française des Jeux)
10. Allan Davis (Liberty Seguros)
Categorie:
Tag(s):