woensdag, 20. april 2005 - 22:34

Borneo weekend i.s.m. Wereld Natuurfonds in Artis

Amsterdam

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds organiseert Artis dit speciale weekend over de bedreigde natuur in Borneo. De orang oetan staat dit weekend centraal. Zaterdag en zondag, 23 en 24 april, staat van 10.00 tot 16.00 uur het Apenhuis in Artis bol van activiteiten over de orang oetan en de bedreigde leefomgeving in Borneo. Wat eten deze bijzondere ‘bosmensen’? Hoe lang zijn hun sterke armen en hoe intelligent zijn ze? Kinderen kunnen ook geschminkt worden en mogen zelfs even in het verblijf van de orang oetans.

Er is een kleurwedstrijd en een speurtocht door Artis die langs allerlei dieren van Borneo voert. De speurtocht gaat ook door de tropische Borneokassen, dwars door de jungle van Borneo in hartje Amsterdam. Er zijn gratis rondleidingen door Artis over de natuur op Borneo. De rondleidingen starten op zaterdag en zondag om 11.00 uur bij de apenrots en duren circa 1,5 uur. En op zaterdag 23 april om 13.00 uur houdt de directeur Natuurbescherming van het Wereld Natuur Fonds, Gerhard van den Top, een lezing over Borneo in de koepel van het Planetarium.

Borneo behoort tot de rijkste natuurgebieden op aarde, maar illegale houtkap, bosbranden en dierenhandel zijn een grote bedreiging. Als er nú niets gebeurt, zijn over vijftien jaar vrijwel alle bossen verdwenen. Met desastreuze gevolgen voor de mensen, dieren en planten. Artis hoopt met dit weekend zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de natuurbeschermingsprojecten van het Wereld Natuur Fonds op Borneo. © BON / Miranda van der Sloot - foto's: Artis
Provincie:
Tag(s):