zondag, 22. mei 2005 - 17:07

Bosch en Willeboordse winnen Eurpese titel

Rotterdam

Edith Bosch en Elisabeth Willeboordse hebben beide op het Europees Kampioenschap judo in Rotterdam de titel in de wacht gesleept. Willeboordse was in de klasse tot 63 kg te sterk voor de Oosterijkse Claudia Heil, die vorig jaar in Athene olympisch zilver won. Bosch won in de klasse tot 70 kg van de Italiaanse Ylenia Scapin.

Mark Huizinga en Dennis van der Geest hebben beide brons gewonnen. Huizinga won in de klasse tot 90 kg op ippon van Iraklin Tsirekidze. Daarmee pakte de viervoudig Europees kampioen zijn tiende EK-medaille op rij.

Dennis van der Geest was in de klasse tot 100 kg te sterk voor de Turk Selim Tataroglu. Broer Elco van der Geest strandde in de halve finale in zijn gevecht met Ariel Zeevi. Ook hij mocht in de herkansingfinale voor het brons strijden, maar meldde zich met een knieblessure af.

De Nederlanders Guillaume Elmont en Henri Schoeman kwamen niet verder dan de halve finale in de klasse tot 81 kg en 73 kg. Ruben Houkes wist wel met een medaille naar huis te gaan. Hij won eerder op de dag brons.

©BON / Foto Pro Shots
Provincie:
Tag(s):