vrijdag, 3. juni 2005 - 13:34

Bosman wil Cole helpen

Jean-Marc Bosman, de voormalige voetballer die tien jaar geleden de weg vrijmaakte voor transfers zonder afkoopsom, biedt zijn hulp aan Arsenal-speler Ashley Cole aan. De Belg wil meewerken aan het zuiveren van Cole's naam.

De Engelse voetballer is door de Premier League bestraft met een boete van 150.000 euro voor het ongeoorloofd onderhandelen met Chelsea. Ook de Londense club en zijn coach Jose Mourinho kregen hoge boetes voor het overtreden van de regels in de Premier League, die voorschrijven dat een speler niet mag onderhandelen met een andere club zonder toestemming van de eigen werkgever.

Bosman streed jarenlang voor een nieuw transfersysteem in Europa. Spelers mogen nu aan het einde van hun contract naar een andere club overstappen zonder dat een afkoopsom wordt verlangd.

Bosman is boos omdat hij vindt dat Cole niets verkeerd heeft gedaan. "Als ik bij een bank zou werken en ik wilde veranderen van bank, dan moet ik gewoon met die andere werkgever kunnen praten. Het is belachelijk dat voetballers in Engeland dat niet mogen. Als Ashley wil dat ik naar Londen kom om hem te helpen, dan doe ik dat.''
Categorie:
Tag(s):