donderdag, 15. december 2005 - 13:17

Bossche nieuwjaarsduik 2006

‘s-Hertogenbosch

Alle inwoners van ‘s-Hertogenbosch worden door de gemeente ’s-Hertogenbosch, GGD Hart voor Brabant en Vivent uitgedaagd om op zondag 1 januari om 13.00 uur mee te doen aan de Bossche nieuwjaarsduik 2006 in de Oosterplas van ‘s-Hertogenbosch. De nieuwjaarsduik is het startschot voor het gemeentelijke themajaar “Gezond eten & Bewegen�. De slogan van het themajaar is “duik in je gezondheid!�. Een nieuwjaarsduik is dan ook een mooi begin.

Om 13.00 uur wordt gestart met een warming-up. Neem wel iets héél warms mee (een dikke deken of badjas). De duik wordt begeleid door een reddingsbrigade. Een en ander vindt plaats bij de Oosterplas. De organisatie zorgt voor warme chocolademelk voor alle deelnemers. Uiteraard ben je ook van harte welkom als toeschouwer!

In 2006 is het hele jaar in ’s-Hertogenbosch extra aandacht voor gezond eten en gezond bewegen. Dit om het groeiende probleem van overgewicht te voorkomen of al bestaand overgewicht terug te dringen. In 2006 worden er op allerlei plaatsen activiteiten georganiseerd om mensen bewust te laten worden van hun eetgewoonten en mate van beweging. Maar ook mensen, bij wie al sprake is van overgewicht, kunnen aan cursussen en activiteiten deelnemen om hun overgewicht terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):