donderdag, 17. maart 2005 - 11:04

Bouwweg, doorn in het oog van Gemeente Tholen

Tholen

De vorige week aangelegde bouwwegen op het uitbreidingsterrein van het chaletpark in Sint–Annaland, moeten worden weggehaald door projectontwikkelaar Krabbenkreek BV. Het Thoolse college van Burgemeester en Wethouders besloot dit gisteren op straffe van een dwangsom van maximaal € 50.000.

Gisteren werd de wettelijk verplichte vooraankondiging van de handhavingmaatregel verstuurd. Krabbenkreek BV heeft de tijd om te reageren tot 22 maart en uitleg te geven waarom deze weg er moest komen. Binnen 2 weken na ontvangst van de aankondiging, moeten de wegen zijn weggehaald.

Omdat het terrein nu nog een agrarische bestemming heeft, zijn de wegen illegaal. Ondanks dat de projectontwikkelaar per brief had laten weten dat weg er moest komen, in verband met het aanbrengen van leidingen, legde de gemeente een dwangsom op van € 2500 per dag, wanneer deze wordt aangelegd. Een gesprek met de wethouders Heijboer en Goossen had niet veel zin. De dwangsom zouden de projectontwikkelaars voor lief nemen. Ze willen de kavels in mei opleveren aan de kopers.

De heer Dijkstra van Krabbenkreek BV. liet weten dat hij de nieuwe handhavingsmaatregel van de Gemeente niet had verwacht. De BV zou niet in strijd met het stemmingsplan hebben gehandeld. De bouwweg is dan ook maar tijdelijk en daarnaast ook wettelijk verplicht wanneer je leidingen in de grond wilt aanleggen. Alles wat ze doen gebeurt in overleg.

Vanmiddag reageerde Dhr. Dijkstra op de handhavingmaatregel van de Gemeente. De weg is aangelegt voor werkzaamheden van energiebedrijf Delta. De bouwweg is nodig om kabels te kunnen trekken. Hij zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

© BON
Provincie:
Tag(s):