vrijdag, 25. februari 2005 - 20:10

BP introduceert nieuwe generatie brandstoffen

Rotterdam

De internationale energiemaatschappij BP introduceert een nieuwe generatie brandstoffen binnen haar netwerk van service stations in Nederland. De nieuwe brandstoffen zijn speciaal ontwikkeld om voor alle typen motorvoertuigen verbeterde motorprestaties en een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen te realiseren; dit in vergelijking met traditionele brandstoffen.
<BR>
<BR>

BP Ultimate omvat twee motorbrandstoffen die nieuw zijn op de Nederlandse markt en een duidelijke meerwaarde bieden aan de consument. Het gaat om de benzine BP Ultimate Ongelood 98 - dat het huidige BP Super Plus Loodvrij zal vervangen - en BP Ultimate Diesel, dat naast de standaard BP Diesel te koop zal zijn.

De nieuwe brandstoffen zijn het resultaat van een 18-maanden durend research en ontwikkelingsprogramma, alsmede uitgebreid consumentenonderzoek. Zij zijn zodanig samengesteld dat zij voldoen aan de drie meest belangrijke verwachtingen van de weggebruiker – meer prestaties, lager brandstofverbruik en minder vervuiling – die tot nog toe onverenigbaar leken.

BP Ultimate brandstoffen hebben een uitzonderlijk reinigend vermogen, dat twee maal zo groot is als van standaard brandstoffen. Dit betekent dat prestatieverminderende afzettingen in de motor worden verwijderd, terwijl schone motoren schoon blijven. Regelmatig gebruik van BP Ultimate laat de motor soepeler lopen en zorgt voor meer vermogen, een betere acceleratie en een vermindering van het brandstofverbruik.

Daarnaast levert het regelmatig gebruik van BP Ultimate een bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder kooldioxide (CO2), koolmonoxide (CO), stikstofoxide (NOx), onverbrande koolwaterstof verbindingen (HC) en roet. Dit alles levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Daarnaast vermindert het product het lawaai van dieselmotoren aanzienlijk.

De nieuwe brandstoffen – een voorbeeld van BP’s toewijding aan haar kernwaarden resultaat-gericht, innovatief, progressief en groen – zullen vanaf 4 maart 2005 in de regio Amsterdam verkrijgbaar zijn. BP Ultimate is vanaf midden april te koop op alle eigen stations van BP in Nederland (ongeveer 60% van het netwerk), waarna de overige onder BP vlag opererende stations snel zullen volgen.

© BON / FBF.NL
Categorie:
Tag(s):