zaterdag, 9. juli 2005 - 22:38

Brand in schoolgebouw in Cadier en Keer

Cadier en Keer

In Cadier en Keer heeft zaterdagochtend brand gewoed in de Lagere Technische School St. Joseph. De brand werd rond 09.30 uur ontdekt door een wandelaar die aan de Pater Kustersweg zijn hond uitliet en een forse rookontwikkeling ontwaarde bij de school. Op dat moment zag hij vermoedelijk ook enkele jongeren die wegrenden bij de school. De man alarmeerde direct de brandweer en politie die een flinke brand ontdekten aan de achterzijde van de school.

De brandweer van Cadier en Keer schaalde de brand al snel op naar een middelbrand en kreeg bij de bluswerkzaamheden assistentie van het korps van Maastricht. Bij de brand, die met een forse rookontwikkeling gepaard ging, kwam volgens de brandweer ook een onbekende hoeveelheid asbest vrij.

Na ruim een uur werd het sein “brand meester�gegeven. Brandweer en politie constateerden al snel dat aan de achterzijde van de school enkele ramen vernield waren, brandstichting wordt dan ook niet uitgesloten. De schade die door de brand is ontstaan was zaterdagochtend nog niet in te schatten.

© BON/Tekst en foto’s: Henk Magnee
Provincie:
Tag(s):