maandag, 28. maart 2005 - 11:03

Brand in vervangende basisschool Bedir

Uden

In de vervangende schoolruimte van de islamitische basisschool Bedir in Uden heeft zondagavond korte tijd brand gewoed. De brand was snel onder controle, omdat het schoolgebouw aan de Aldietenstraat vlak naast de brandweerkazerne van Uden ligt. De brandschade viel daardoor mee. De politie gaat uit van brandstichting. Een gevonden fles zou hierop wijzen.

Het is de tweede keer dat deze school door een brand wordt getroffen. Vlak na de moord op Theo van Gogh werd de basisschool door een grote brand getroffen. Hierdoor werd het schoolgebouw grotendeels verwoest. Nu werd de vervangende schoolruimte aan de Aldietenstraat getroffen. De politie heeft inmiddels een technisch onderzoek ingesteld.

De brandschade is niet groot, dus kunnen de leerlingen aankomende dinsdag gewoon hun lessen in het schoolgebouw vervolgen. Wel zal de schrik er goed in zitten bij ouders en leerlingen nu hun school wederom is getroffen door brandstichting. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen afgekondigd voor islamitische instellingen in Uden. © BON
Provincie:
Tag(s):