dinsdag, 10. mei 2005 - 21:22

Brand in woning richt veel schade aan

Utrecht

Op dinsdag 10 mei heeft een uitslaande brand in de Laan van Nieuw Guinea veel schade aan de verdiepingen van een woning veroorzaakt. Om 14:28 uur kwam bij de Regionale Alarm Centrale de melding van een brand in de Laan van Nieuw Guinea te Utrecht. Bij aankomst van de brandweer bleken de bewoners, een moeder met haar zoon, al uit de woning te zijn gevlucht. De brand was toen uitslaand aan achterzijde van de woning.

Door het inzetten van twee tankautospuiten en een laddervoertuig is de brand daarna snel onder controle. De eerste verdieping en de zolder zijn geheel uitgebrand. Van de aangrenzende woningen waren de bewoners tijdens het uitbreken van de brand niet thuis. Pas na controle van deze woningen kon het sein 'brand meester" gegeven worden. Deze woningen hebben wel lichte rook- en waterschade opgelopen. Door de brand is de Laan van Nieuw Guinea ter plaatse gedurende twee uur afgesloten geweest voor het verkeer en moesten o.a. de bussen omgeleid worden. Door de brandweer zijn in totaal 18 personen ingezet. Rond 17:40 uur is de gehele inzet door de brandweer beëindigd.
De oorzaak van de brand is naar opgaaf van de bewoners waarschijnlijk een elektrische deken in de slaapkamer. Dit zal nog door de politie worden onderzocht. De omvang van het schadebedrag is op dit moment niet bekend.

© BON
Provincie:
Tag(s):