zondag, 14. augustus 2005 - 22:55

Brand op bedrijventerrein onder controle

Brunssum

De grote brand bij het recyclingbedrijf Zuid-Oost in Brunssum is sinds het begin van de maandagmiddag onder controle. De brand was zondagochtend ontstaan bij het bedrijf, nadat een berg afval op het terrein vlam had gevat. Het vuur greep razendsnel om zich heen, waardoor de eerste eenheid van de brandweer de hulp inriep van omliggende korpsen in Zuid-Limburg en werd de brand opgeschaald naar peletonbrand.

In eerste instantie leken de brandweermannen het vuur onder controle te hebben, maar rond 15.00 uur zondagmiddag laaide het vuur weer op. Hierop moesten wederom meerdere korpsen worden ingezet om het vuur te bestrijden. Ook het naastgelegen houtopslagbedrijf Bowie ontkwam niet aan het vuur.

De brandweer heeft met circa 80 man de brand bestreden en kreeg daarbij ook hulp van hun Duitse collega’s van de NAVO-basis in Geilenkirchen. De hele nacht heeft de brandweer hun bluswerkzaamheden moeten voortzetten. Het bedrijventerrein aan de Kranenpool was voor het verkeer afgesloten tot maandagochtend.

© BON/Bron: Brandweer Parkstad Limburg - Foto’s: Henk Magnee
Provincie:
Tag(s):