donderdag, 2. juni 2005 - 13:22

Brandalarm in stadhuis Maastricht

Maastricht

In Maastricht werd donderdag actie gevoerd door het gemeentepersoneel voor een betere CAO. Op de Markt van Maastricht waren ruim 400 ambtenaren samengekomen om actie te voeren tegen de CAO-voorstellen van de werkgever. Hieronder zijn veel brandweermannen, ambulancepersoneel en reinigingswerkers. Hun protest werd ondersteund met sirenes van de brandweer- en ziekenwagens. De vakbond AbvaKabo FNV heeft de actie georganiseerd samen met de CNV.

De acties vloeien voort uit een jaar van onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers over loonsverhoging, ziektekostenverzekering (IZA), de loondoorbetaling bij ziekte en het voorstel van het College voor Arbeidszaken over het functioneel leeftijdsontslag (flo). Op 9 juni zal er een grote landelijk manifestatie zijn in Amsterdam, waar de ambtenaren pleiten voor een betere CAO van hun werkgever. Naast de actie in Maastricht werd er vandaag ook in Rotterdam en Haarlem actie gevoerd.

Even voor 13:00 ontstond er nog lichte paniek op de Markt toen er rook uit het Stadhuis kwam. Het stadhuis moest ontruimd worden, maar de rook bleek nep te zijn en was een ludieke actie van de brandweer. De brandweer had het stadhuis korte tijd bezet.

© BON/John Peters – Foto’s: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):