vrijdag, 6. mei 2005 - 17:28

Brandmeldingen zetten brandweer aan het werk

Roermond

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de brandweer Roermond niet stil hoeven zitten. Vlak na middernacht zag een passant in de binnenstad van Roermond vuur in de kledingwinkel Miss Etam aan de Steenweg. De politie werd gealarmeerd die polshoogte ging nemen. Bij aankomst van de politie waren er vlammen in de winkel te zien. De brandweer was daarna snel ter plaatse en heeft het vuur kunnen blussen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. In het pand boven de winkel waren geen bewoners aanwezig ten tijde van de brand. Wel trok de brand veel publieke belangstelling. Dit kwam door de afloop van het bevrijdingsfestival, waardoor veel mensen door de stad liepen. Onderzoek zal moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is.

Rond 03:00 uur dezelfde nacht mocht de brandweer wederom uitrukken, nadat een andere eenheid al was vertrokken na een brandmelding bij Kurvers aan de Industrieweg in Roermond. Nu om een uitslaande brand te blussen aan de Heidesteeg. Hier vloog een houten stacaravan in brand. De politie vermoedt brandstichting, omdat de brand op meerdere plaatsen tegelijk uitbrak. De brandweer had grote moeite om de brand te blussen, waardoor op een gegeven moment zelfs een middelalarm werd uitgegeven. Ook hierbij zijn geen slachtoffers gevallen. De politie heeft de brandstichting in onderzoek.

Na een onrustige nacht mocht de brandweer van Roermond op vrijdag kort na het middaguur richting Haelen uitrukken. In een leegstaand fabriekspand aan de Peters Schreursweg was een gasfles voor laswerkzaamheden defect geraakt en gaan branden, waardoor explosiegevaar dreigde. De omgeving werd in een straal van 300 meter afgezet, waardoor enkele aangrenzende bedrijven en twee woningen moesten worden ontruimd. De brandweer probeerde de fles te koelen en de brand te blussen. Hiervoor heeft de brandweer het waterkanon ingezet. Na meer dan een uur was de brandweer de situatie meester en kon de gasfles verder worden gekoeld in een waterbassin. Rond 14:30 werd de noodsituatie opgeheven en mochten de geëvacueerden weer terugkeren naar hun onderkomens. © BON/Tekst en foto’s:John Peters

Provincie:
Tag(s):