woensdag, 14. december 2005 - 10:58

Brandstichter McDonalds gepakt

Leeuwarden

De verantwoordelijke voor de brand van McDonalds in Goutum is dinsdagochtend in zijn woning in Franeker aangehouden. De combinatie van een witte Toyota Starlet en getuigenverklaringen bracht de politie op het spoor van de 26-jarige verdachte.

Op de beveiligingscamera van McDonalds is in bewuste nacht een personenwagen voor het pand gesignaleerd. Dit betrof een witte Toyota Starlet. De verdachte was eigenaar van dit voertuig. In het onderzoek heeft de politie ook een aantal getuigen gehoord, hierbij kwam de aangehouden persoon eveneens als verdachte naar voren.

De politie heeft met acht rechercheurs continu aan deze zaak gewerkt. De politie verklaard dat er geen relatie bestaat tussen de brand van de McDonalds en de brand in de FEBO te Leeuwarden, op maandag 24 oktober van dit jaar.

De man heeft bij de politie een bekennende verklaring afgelegd. De man geeft voor de reden van de brandstichting een onsamenhangende verklaring. De verdachte zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook McDonalds door brand verwoest
Provincie:
Tag(s):