dinsdag, 15. november 2005 - 9:14

Brandstichting in cellencomplex Kamp Zeist

Zeist

Een gevangene in Kamp Zeist heeft maandagmiddag rond 13.30 uur vermoedelijk brand gesticht in zijn cel. Het aanwezige bewakingspersoneel, dat de man om hulp hoorde roepen, hadden het vuur snel onder controle waardoor uitbreiding voorkomen werd. Tijdens de brand zijn totaal 52 gedetineerden geëvacueerd en tijdelijk overgebracht naar de luchtplaats.

De brandweer hoefde niet in actie te komen, wel hebben ze de vuurhaard gecontroleerd, aldus een woordvoerder van Justitie. In Kamp Zeist zitten ongeveer 140 overlevenden van de brand in het cellencomplex op Schiphol. Bijna drie weken geleden kwamen daar 11 mensen om het leven. Volgens Justitie is het tijdens de brand van gisteren ordelijk verlopen.

Een ex-gedetineerde die afgelopen maanden op Kamp Zeist heeft vastgezeten voor openstaande boetes, verklaarde dat de gevangenen onderling contact onderhouden via stopcontacten die ze van de wand schroefden. Op deze wijze, zo zegt de inmiddels op vrije voeten zijnde Amsterdammer, konden we elkaar zelfs de hand schudden. Een woordvoerder van justitie kon dit niet bevestigen.
Provincie:
Tag(s):