maandag, 21. maart 2005 - 10:16

Brandweer bevrijdt duif

Baarn

Op zondag 20 maart rond 17:00 uur werd de bevelvoerder van dienst van de Baarnse Brandweer gealarmeerd om contact op te nemen met de meldkamer in Utrecht. Deze wilden overleg met hem, want er zou een vogel vast zitten in een schoorsteen op Uytenbosch in Baarn. De bevelvoerder liet de piketploeg alarmeren. Deze rukten uit met de tankautospuit 734 en de Autoladder 751. De bewuste schoorsteen was snel gevonden want de dierenambulance was reeds ter plaatse.

Gezien de ruimte op het wegennet van Uytenbosch moest het gehele wagenpark van de brandweer verplaatst worden omdat ze vanaf de voorzijde niet bij de schoorsteen konden komen, het hele circus is naar de achterzijde verhuisd en daar is de ladder opgesteld en met twee brandweermensen naar de bewuste schoorsteen gemanoeuvreerd tussen lantaarnpalen en bomen door.
Bij de bewuste schoorsteen is gebruik gemaakt van de schoorsteenveegset, deze is langzaam naar beneden gelaten en even later weer rustig naar boven gehaald. De duif was inmiddels op de borstel gaan zitten en vloog alsof er niets aan de hand was weer de wijde wereld in. Het enige wat achterbleef was een brandweerman met opgetrokken handen.

© BON / Foto: Mario Hoogerheijde
Provincie:
Tag(s):