donderdag, 29. december 2005 - 9:35

Brandweer komt met Persvoorlichtingscontainer

Amsterdam

Als eerste regionaal brandweerkorps in Nederland neemt de Regionale Brandweer Amsterdam e.o. een persvoorlichtingscontainer in gebruik. De container wordt gebruikt door de (brandweer) voorlichter voor persbriefings en ingezet bij een calamiteit van enige omvang en langdurige aard.

De container is goed herkenbaar, rood van kleur, voorzien van de brandweerstriping en heeft het duidelijke opschrift “Persvoorlichting�. Tijdens een calamiteit is het voor de media in de omgeving van het rampterrein dan duidelijk waar zij hun informatie kunnen verkrijgen. De container is ten dienste van de voorlichter ingericht met de nodige apparatuur, zoals radio, televisie en internet.

Vandaag konden de persvoorlichters van de GGD, politie, en natuurlijk de pers kennis maken met de nieuwe voorlichtingscontainer. Hoofd-communicatie van de Amsterdamse brandweer Kees de Jong was trots op zijn gerealiseerde idee. Op de vraag of bij calamiteiten genoeg koffieautomaten aanwezig waren was het antwoord: dat het zeker geen hangplek zal gaan worden voor journalisten. Maar natuurlijk is de media van Kees gewend dat ook daar wel altijd weer een goede oplossing voor handen is.

De aanschaf is bij wijze van proef gefinancierd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De persvoorlichtingscontainer is multi-disciplinair inzetbaar en staat ook ten dienste van de voorlichters van de politie en de GHOR. Op de zijkant van de container zijn de drie logo’s van de hulpdiensten aangebracht.
Provincie:
Tag(s):