donderdag, 8. december 2005 - 18:22

Brandweer mank

Amsterdam

Minister Remkes heeft donderdag de stakende brandweermannen opgroepen om het werk meteen weer te hervatten. Tijdens een persconferentie donderdagochtend, heeft burgemeester Cohen gemeld dat hij een beroep heeft gedaan op het leger om de capaciteit van het Amsterdamse brandweer korps niet in gevaar te brengen.

Door de wilde stakingen kunnen niet alle kazernes op volle sterkte worden bemand. Cohen benadrukte dat er op dit moment wel voldoende manschappen zijn om aan de basisbrandweerzorg te kunnen voldoen.

Er zullen 80 brandweermannen uit het leger worden ingezet om het Amsterdamse brandweerkorps te versterken. Aanleiding hiervoor is dat uit ongenoegen over de nieuwe CAO, 125 brandweermannen en vrouwen boos zijn en zich dinsdagochtend massaal hebben ziek gemeld. Amsterdam zal ook een beroep doen op andere brandweerkorpsen van omliggende gemeenten alleen is de vraag of zij daarin kunnen voorzien.

Keuringsartsen zullen alle ziek gemelde brandweermensen vandaag nog bezoeken en vaststellen of zij echt ziek zijn. Cohen zei dat er sancties zullen worden opgelegd aan brandweermensen als blijkt dat het om onterechte ziekmeldingen gaat. Om welke sancties dat gaat wilde de burgemeester nog niets zeggen.

Donderdagmiddag raakte een Amsterdamse brandweerman licht geblesseerd toen hij tijdens een uitruk kreeg te maken met een zweepslag in zijn been. Ambulance medewerkers hebben de brandweerman verzorgd. Hopelijk hoeft voor deze brandweerman geen militaire vervanger gezocht te worden.
Provincie:
Tag(s):