zondag, 13. februari 2005 - 14:42

Brandweer redt bewusteloze man uit brandende flat

Enschede

De brandweer heeft zaterdagochtend een bewusteloze man uit een brandende flat aan de Thomas de Keyserstraat gehaald. De man is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd. De zes flats gelegen aan dezelfde ingang van het complex zijn door de hevige rookontwikkeling voorlopig onbewoonbaar geworden.
<BR>

Bij aankomst van de brandweer brandde de flat behoorlijk en het trapportaal stond vol met rook. Om geen risico te nemen brak de brandweer van alle zes appartementen de voordeur open om te kijken of er nog mensen aanwezig waren. Hierbij trof de brandweer dus de bewusteloze man aan, hij is waarschijnlijk de bewoner van de uitgebrande flat. Een gezin stond op het balkon en kon de flat niet meer verlaten door het portiek. Met een ladderwagen zijn zij van het balkon gehaald. foto: Robert Hoetink.

Zaterdagavond moest de brandweer uitrukken om een beginnende brand in een fietsenhok te blussen (foto rechts). Het fietsenhok zit vast aan het hoofdgebouw en dit had ook heel anders af kunnen lopen als het later was ontdekt. De brandweer vroeg de politie ter plaatse omdat men het vermoedden had dat de brand was aangestoken. Om op het terrein te komen heeft de brandweer een poort moeten forceren.
foto: Hennie Edelenbos.
© BON.
Provincie:
Tag(s):