zondag, 11. december 2005 - 11:26

Brandweer steekt kerstboom in de fik

Enschede

De brandweer blijft protesteren voor een betere CAO. Zaterdag staken ze midden op de rotonde voor hun eigen kazerne een kerstboom in de fik, zonder die te blussen. Alsof het nog niet genoeg was spoten ze in het fonteintje voor het stadhuis ook nog eens 300 liter blusschuim en lieten zo een sneeuwdecor achter.

De brandweer blijft actie voeren omdat ze het onredelijk vinden dat ze niet meer op hun 55 ste jaar met pensioen mogen. Hun doorzettingsvermogen lijkt zijn vruchten af te werpen nu de onderhandelingen weer zijn opengebroken. De 2 acties van zaterdag door de brandweer van Enschede trokken wel de nodige aandacht.

Midden op de rotonde voor hun eigen kazerne staken ze een grote kerstboom in de fik met daarbij de tekst:'Dit is ons kerstgevoel, jullie brandweer".

Voor het stadhuis in het bekende fonteintje met de naam 'Ei van Ko' spoten de spuitgasten maar liefst 300 liter blusschuim. De schuim bleef de hele avond en nacht nog liggen. Onwetende voorbijgangers vroegen zich verbaasd af waar dit sneeuwdecor voor was.
Provincie:
Tag(s):