maandag, 19. december 2005 - 11:10

Brandweer voor paal

Nieuwehorne

De uitrusting van de brandweer is pas echt compleet wanneer er voldoende slangen voorhanden zijn. Soms kunnen slangen het een brandweerman of vrouw knap lastig maken. Een brandweerman uit de Oekraïne kreeg het tijdens bluswerkzaamheden in een club in Donetsk Spaans benauwd toen hij niet de brandweerslang oppakte maar een echte slang. Het bleek een python te zijn van ruim drie meter lang.

De brandweerman die druk in de weer was het vuur te bestrijden zag door de hevige rookontwikkeling niet echt goed wat voor slang hij oppakte. In het Friese Nieuwehorne is de brandweer met spoed op zoek naar wetenschappers, die de brandweer moet bijstaan wanneer zijn of haar werk letterlijk in de knoop dreigt te raken.

Tijdens een kleine inzet raakte de brandweerlieden de kluts kwijt. De hoge drukslang, die vaak als eerste wordt ingezet bij een beginnend brandje, raakte dusdanig in de knoop dat men eerst moest puzzelen alvorens men de klus kon gaan klaren. Uiteindelijk werd, na 5 minuten voor paal te hebben gestaan, het oefenbrandje vooralsnog geblust.
Provincie:
Tag(s):