donderdag, 17. november 2005 - 20:13

Brandweerlieden voeren 'lieve' actie

Enschede

Donderdagmiddag werd in Enschede de eerste paal geslagen voor de nieuw te bouwen brandweerkazerne. Brandweermannen grepen de gelegenheid aan om op te komen voor hun CAO. Zij vinden de kosten van hun nieuwe brandweerkazerne veel te hoog, en weten wel een betere manier om het geld te besteden

Door deze actie werden de officiële handelingen ietwat ondergesneeuwd. Na de onthulling was er nog gelegenheid tot een hapje en een drankje waarbij er ook enkele toespraken werden gehouden. Burgemeester Den Oudsten was verheugd over de bouw van de nieuwe kazerne en hoopte dat alles volgens schema of eerder zou verlopen waardoor ze medio november 2006 de nieuwe kazerne in gebruik konden nemen.

Vervolgens haalde hij de actie van de brandweerlieden aan. Allereerst roemde hij de manier van actievoeren, elders in het land wordt immers gestaakt tegen de FLO. Hij zei ook meteen dat hij het er niet mee eens is dat de FLO niet wordt afgeschaft. Protesteren tegen de afschaffing heeft volgens hem dan ook geen enkele zin. Hij is echter wel van mening dat de brandweerlieden recht hebben op een fatsoenlijke regeling.

Daarna gaf hij aan dat de actie van de brandweerlieden op een goed moment plaats had gevonden en dat de toon van protesteren hem erg aansprak. Hij vond ook dat ze met deze actie meer konden bereiken dan met harde acties.
Provincie:
Tag(s):