dinsdag, 21. juni 2005 - 23:29

Brazilië en Marokko door

Vier van de kwartfinales van het WK Onder 20 jaar zijn inmiddels bekend. Brazilië - Duitsland wordt aanstaande vrijdag in Tilburg afgewerkt en Marokko - Italië speelt zich op dezelfde dag af in Utrecht.

Brazilië ging door na een 1-0 overwinning op Syrië. Brazilië kwam aan het eind van de eerste helft op voorsprong dankzij een wellicht onterecht gegeven strafschop van Rafael. De rechtervleugelverdediger nam de penalty zelf nadat hij gewillig over de knie was gegaan bij Al Aitoni: 1-0. De geelgroenen verdienden deslaniettemin een goal, omdat ze veel beter waren dan Syrië.

Ook na de rust was Brazilië veel sterker. De Goddelijke Kanaries kregen veel kansen, maar wisten die niet te benutten. Tegen het einde van wedstrijd kwam Syrië beter in het spel en kreeg het land zowaar nog wat kansen. Toch mocht het slotoffensief niet baten. Brazilië plaatste zich voor de kwartfinale en ontmoet daarin Duitsland.

Marokko won in de slotfase van Japan na een late goal van Iajour: 1-0. De Afrikanen mogen in de kwartfinale tegen Italië aantreden.