donderdag, 14. april 2005 - 11:39

Brazilianen helpen PSV aan winst

PSV heeft gedaan waar de club de afgelopen toen jaar niet eens van kon dromen: het bereiken van de halve finale. De Eindhovenaren kwam door deze prestatie door na 120 minuten Olympique Lyon via strafschoppen uit te schakelen. Grote helden waren de Braziliaanse spelers van PSV, doelman Gomes, Robert en Alex.

Het was van groot belang dat PSV de nul wist te houden in het eigen Philips Stadion. Maar helaas ging dat concept niet lang op: al na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een doelpunt van Wiltord. Bouma werkte de bal niet goed weg en Wiltord kreeg de bal in zijn voeten. Doelman Gomes kon nog wel bij de bal komen, maar de bal verdween achter de doellijn en PSV wist waar het aan toe was.

Na rust begon PSV met meer lef te spelen. Vijf minuten na rust controleerde Alex een hoge bal en haalde uit op het Franse doel: 1-1. PSV was op stoom gekomen en kreeg later nog een kans via Park, maar de bal ging net over.

De rest van de reguliere speeltijd had PSV het betere van het spel, maar kwam niet meer tot echte kansen. Lyon leek het kruit verschoten te hebben en PSV speelde de bal simpel rond achterin. Vlak voor tijd kreeg Farfan nog een schietkans, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal. Bij Olympique werd Govou nog vervangen voor Ben Arfa.

De ploegen gingen verlengen en invaller Nilmar kwam tot val in het strafschopgebied van Gomes na tien minuten spelen. Scheidsrechter Nielsen zag niks in het voorval en liet doorspelen. Net als in de eerste verlenging werd ook in de tweede niet gescoorde dus het duel moest uiteindelijk beslist worden door penalty’s.

Bij PSV ging eigenlijk alleen Beasley in de fout en zag zijn schot gestopt worden. Gomes had de penalty’s van Essien en Abidal gestopt toen invaller Robert voor PSV mocht aanleggen voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De Braziliaan bleef koel en zette Eindhoven op zijn kop.

PSV bewijst dat de ploeg in topvorm verkeerd en schaart zich tussen de grote van Europa. PSV wist de meest productieve ploeg uit het toernooi te halen en krijgt nu AC Milan op bezoek, de ploeg van de Nederlanders Seedorf en Stam.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):