woensdag, 20. april 2005 - 9:54

Breder strand moet Scheveningen beschermen

Den Haag

Dinsdagavond presenteerden de gemeenten Den Haag, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap Delfland hun plannen aan de bewoners en ondernemers van Scheveningen om de kuststrook voor de badplaats te beveiligen. Volgens de plannen word het strand 300 meter breder en een halve meter hoger. De huidige damwanden zullen in ieder geval met 2 meter worden verhoogd.

De verbreding van het strand moet ervoor zorgen dat Scheveningen bij stormen beter beschermd zal zijn tegen het water. Begin deze maand heeft een hoge waterstand gecombineerd met een storm geleid tot veel schade bij de populaire strandpaviljoens in Bloemendaal. Het strand nabij de paviljoens is al niet erg breed waardoor het zeewater de strandtenten makkelijk kon bereiken.

Ook de uitbaters van strandtenten bij Kijkduin maken zich zorgen over de bescherming die het strand hun tenten bied. Daarom vinden ze dat het strand snel moet worden opgehoogd. Volgens de planning van het Rijk krijgen Kijkduin en Bloemendaal er aankomend jaar geen zand bij. Dit jaar wordt er in Zuid Holland alleen zand opgespoten op het strand van Ter Heijde in de gemeente Monster.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):