donderdag, 17. maart 2005 - 0:56

Brokking mogelijk nieuwe coach Oranje

De Nederlandse volleybalbond Nevobo verwacht donderdag bekend te kunnen maken wie nu eindelijk de nieuwe bondscoach wordt. Een paar maanden is het mannenvolleybalteam ‘coachloos’, maar waarschijnlijk zal Harry Brokking de taak op zich nemen.

Dit heeft voorzitten Hans Nieukerke woensdag gezegd. Het is de bedoeling dat Brokking minimaal werkzaam is tot de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Brokking is in het verleden eerder coach geweest van het Nederlandse mannenteam. In 1989 heeft hij een paar jaar het team gecoacht om vervolgens een stap terug te doen vlak voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, waar Oranje de zilveren medaille behaalde.

De bond is lang op zoek geweest naar een geschikte coach. Onder andere is gekeken naar de Zweed Anders Krisriansson van het Belgische Maaseik en Peter Blange.

Nu hoopt de bond de besprekingen met Brokking spoedig af te ronden. "Hij is een man met internationale ervaring en is al eens bondscoach geweest", zei Nieukerke. "We hebben ons in de keuze laten adviseren door de Johan Cruijffjes van het volleybal."

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):