maandag, 6. juni 2005 - 11:09

Bromfiets controle

Amsterdam

Vanaf maandag is het via de website van het Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) mogelijk om zelf te kijken als koper of huidige bezitter of uw bromfiets als gestolen geregistreerd staat. Je krijgt toegang tot het register van gestolen bromfietsen. Een bromfiets staat in dit register als bij de politie aangifte van diefstal is gedaan en de politie de aangifte juist en volledig heeft verwerkt.

De RDW zorgt voor het technisch beheer van het register, de verschillende politiekorpsen zorgen voor de verwerking van aangiften. Daarmee is de politie verantwoordelijk voor het plaatsen of verwijderen van de status gestolen en daarmee de juistheid van het register.

De bromfietsbezitter heeft baat bij het registreren. Door zelf te controleren of de bromfiets als gestolen staat geregistreerd, kan de bezitter voorkomen dat hij of zij voor een gestolen brommer een kenteken aanvraagt. De verplichte kentekenregistratie voor bromfietsen begint op 1 september van dit jaar. Vanaf dat moment krijgt elke nieuwe bromfiets een kenteken. Eigenaren/houders van bestaande bromfietsen hebben tot 1 november 2006 de tijd om een kentekenbewijs aan te vragen. In 2007 is het voor elke bromfietshouder verplicht.
Categorie:
Tag(s):