dinsdag, 22. februari 2005 - 17:11

Bromfietsdiefstallen opgelost

Flevoland

Met 11 aanhoudingen, allen mannelijke inwoners van Lelystad in de leeftijd van 19 tot 23 jaar, heeft de politie 39 zaken, voornamelijk bromfietsdiefstallen, opgelost. De meeste diefstallen werden gepleegd tussen begin december 2004 en 13 januari 2005 in de gemeenten Urk, Lelystad en Zeewolde.

De eerste vier aanhoudingen werden in Amsterdam verricht. De verdachten werden daar door de politie opgemerkt omdat de bestelbus waarin ze reden, gestolen bleek. Na een achtervolging, waarbij de bestelauto beschadigd raakte, werden de vier aangehouden. In de auto werden enkele gestolen bromfietsen aangetroffen.

De zaak is daarna overgedragen aan Politie Flevoland waarna de basiseenheid Noordoostpolder later nog zeven aanhoudingen verrichtte. Bij verschillende huiszoekingen in Lelystad kwamen nog meer gestolen bromfietsen en onderdelen daarvan aan het licht.

Op Urk werden twintig zaken opgelost, in Zeewolde drie en in Lelystad twee. De overige diefstallen werden in Kampen (12) en in Amsterdam (2) gepleegd waarmee het totaal op 39 komt.

Inmiddels zijn zes mannen heengezonden en zitten er nog vijf in bewaring. De politie is nog druk met de afhandeling van de inbeslag genomen bromfietsen en onderdelen. In afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie blijven deze goederen zolang aan het politiebureau van Emmeloord bewaard.
Provincie:
Tag(s):