dinsdag, 4. oktober 2005 - 8:15

Brommobiel blijkt scheurijzer

Amstelveen

Met de huidige benzineprijzen wordt het voor steeds meer mensen onmogelijk om een nette middenklasser voor de deur te hebben staan en er nog in te rijden ook. Maar niet alleen de dertigplusser moet op zijn portemonnee letten, ook jongeren kunnen zich met hun bijbaantje of net een vaste job geen auto meer permitteren. De brommobiel, die is gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn, is voor steeds meer mensen een uitkomst om lekker goedkoop en overdekt van A naar B te komen.

Echter niet alleen de brancheorganisatie maar ook de politie maakt zich steeds vaker zorgen omdat eigenaren de brommobielen opvoeren. Met een andere knalpijp en het weghalen van een boutje bij de toerentalbegrenzer kan je het wagentje al aardig wat kilometers omhoog schroeven. Een mooi voorbeeld kwamen we vandaag tegen op de provinciale weg van Amstelveen naar Uithoorn. In eerste instantie houd je als automobilist rekening met langzaam verkeer? Tot blijkt dat zelfs onze Alfa teller tegen de 70 kilometer per uur achter het autootje aanrijdt die eigenlijk maar 45 km hard mag.

Eenmaal naast elkaar opgesteld voor het stoplicht, ben je toch wel nieuwsgierig wie achter het stuur zit. Dit bleek een vriendelijke man met een gulle glimlach onder zijn snor te zijn. Ongetwijfeld heeft hij meer bespaard tijdens zijn ritje, zowel in wegenbelasting, verzekering alsmede brandstof, dan onze journalist in zijn turbo aangedreven slurpbak. Voor de de man alleen te hopen dat hij geen politiewagen onderweg tegenkomt, of een aanrijding krijgt met deze snelheid. Want daar is zijn Heilige koe niet tegen opgewassen.
Provincie:
Tag(s):