dinsdag, 15. maart 2005 - 7:51

Brommobiel voor Wendy van Dijk...

Lelystad

General Mobility Services & Import, de importeur van Microcar brommobielen, heeft deze week belangeloos haar hulp toegezegd aan het Tv-programma ‘Hart in Actie’ van Wendy van Dijk. Voor het programma schonk Microcar een splinternieuwe en speciaal aangepaste Microcar MC1 ter waarde van € 10.500,- aan de heer Kurvers uit Maasbree.

Wendy van Dijk deed voor haar succesvolle en ontroerende programma, waarvoor ze eerder reeds een Televizier Ring ontving, een beroep op Microcar om Jos Kurvers eens goed in het zonnetje te zetten. Als gevolg van een hersenbloeding is Jos al enkele jaren lang halfzijdig verlamd, waardoor hij zijn favoriete hobby, motorrijden, niet langer kan beoefenen. Ook het gebruik van een auto is sindsdien taboe en dat terwijl Jos in Maasbree actief is als vrijwilliger, waarbij hij senioren terzijde staat met het installeren en repareren van computers.

'Dat vroeg natuurlijk om een oplossing,' verklaart Paul van Kassel, directeur van Microcar. 'Wendy van Dijk benaderde ons met het verzoek of wij voor Jos uitkomst konden bieden, omdat onze Microcar-modellen vrijgesteld zijn van het hebben van een rijbewijs. Wij hebben hieraan vanzelfsprekend onze medewerking verleend en een nieuwe Microcar MC1 ter beschikking gesteld, in de sportieve ‘Expeditie’ uitvoering. En omdat Jos voor zijn vrijwilligerswerk extra ruimte in zijn MC1 nodig heeft, heeft Carrosseriebedrijf Van Dijk uit Lunteren de MC1 speciaal aan de wensen van Jos Kurvers aangepast, zodat hij nu ook computers en monitoren kan vervoeren.'

In de uitzending van afgelopen zondag, 13 maart, zette ‘Hart in Actie’ Jos eens stevig in het zonnetje. In Weert kreeg hij bij Ecool Antislipschool een cursus rijvaardigheid in een Microcar aangeboden. En Jos’ verrassing was dan ook bijzonder groot toen hij na afloop te horen kreeg dat de Microcar MC1 voorgoed de zijne was.

©BON/Sjaak Bron: Microcar
Categorie:
Tag(s):