maandag, 21. februari 2005 - 14:31

Brouwerijen werken aan 'Moslimbier'

Zoeterwoude

Nederlandse bierbrouwers onderzoeken of ze met alcoholvrij bier in Nederland en het buitenland de moslims kunnen overhalen. Door de dalende bieromzet van het alcoholhoudende bier zijn de brouwers op zoek naar nieuwe markten die zij denken te hebben gevonden in het ‘moslimbier’.

Heineken en Bavaria zijn bezig om te onderzoeken of de markt van bijna één miljoen moslims in Nederland met alcoholvrij bier een welkome aanvulling kan zijn in een dalende biermarkt.
Traditioneel drinken de moslims veel zoete en soms mierzoete dranken zoals koffie en thee. Wellicht dat de smaak van het nieuw te brouwen bier dan ook een zoetere smaak zal moeten krijgen. Door de concurrentie zijn de brouwers terughoudend met informatie omtrent de ontwikkelingen. Heineken woordvoerder Peter Everts zegt op dit moment nog niet
met zekerhied te kunnen zeggen wanneer het nieuwe product op de markt zal komen. 'We zijn nog druk bezig met diverse onderzoeken voor dit nieuwe alcoholvrije bier'.
Wellicht dat een succes van het ‘moslimbier’ in Nederland gemakkelijk kan worden geëxporteerd naar moslims in andere westerse staten.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):