donderdag, 30. juni 2005 - 8:48

Bruisende feestweek met openlucht spektakel

Goes

De stad Goes viert van dinsdag 28 juni tot en met zondag 3 juli zijn 600-jarig jubileum met een bruisende feestweek. In de eerste week van juli in 1405 kreeg Goes stadsrechten. Een mijlpaal waar in de feestweek uitgebreid bij stilgestaan wordt met vele gratis toegankelijke activiteiten en met als hoogtepunt het historisch openluchtspektakel 'Rogier en de 7 plagen'.

Het toneel-, zang-, muziek- en dansspektakel 'Rogier en de 7 plagen' neemt de toeschouwers mee op een reis door de Goese geschiedenis vanaf 1405. De hoofdpersonages staan onder meer oog in oog met de brand in de Grote Kerk (1618), hoppen door naar de latere godsdienstrellen en de watersnoodramp van 1953 om uiteindelijk in 2005 te belanden.

Meer dan tien Goese gezelschappen voeren het stuk twee keer per dag op om 14.30 en 20.30 uur op donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli; en op zondag 3 juli om 20.30 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er na afloop van de avondvoorstelling live-muziek van de Grandpa Nick Sessieband.

Het spektakel wordt uitgevoerd op de Grote Markt en de toegang is vrij. Dit betekent dat het spektakel niet alleen gratis te bezoeken is, maar dat toeschouwers 'kunnen aanschuiven' wanneer ze daar zin in hebben.

Meer informatie kunt u lezen op www.goes.nl

© BON -Gemeente Goes
Provincie:
Tag(s):